HOME
NIEUWS
PUPPEN
ONZE HONDEN
OVER ONS
LINKS
GASTENBOEK
FOTO'S BLOG

HOE HET ALLEMAAL BEGON
In 1997 komt Casper van de Salahomborgh in ons leven. Casper is een standaard ruwhaar teckel. Casper is een prachtige hond met een super karakter. Door Casper raken wij besmet met het teckelvirus. Na Casper volgen Bertus (Kunebert van Sovenhare) en Dievertje (Dievertje van de Wingerd). Met Dievertje wordt in 2000 ons eerste nestje gefokt.

In 2004 krijgt Dievertje haar derde nestje, de reu is Suddebok Voronoff. Uit dit nest komen 3 tophonden, Finn-Flemming (W' 2005), Fitou (waarop wij onze fokkerij verder willen bouwen) en Falcon. Falcon gaat naar Denemarken, naar kennel Tau en wordt uitgebracht in bijna alle Europese landen. In bijna alle landen behaald hij kampioenschappen (CAC-CACIB) en wordt internationaal schoonheidskampioen.

Wij zijn Marie-Ange en Caroline Bourdy (Kennel Suddebok-Kobeddus) nog steeds dankbaar, dat zij ons met deze geweldige reu op weg hebben geholpen.


Nu, 10 jaar later, fokken wij nog steeds op bescheiden schaal.
Wij vinden het belangrijk om een evenwichtige teckel te fokken, een teckel die zijn mannetje staat in de meest uiteenlopende situaties.
De werpkist staat in de woonkamer, de puppen zullen op deze manier snel wennen aan diverse onbekende geuren en geluiden. Regelmatig zullen de puppen door onze handen gaan, waardoor ze wennen aan contact met ons. Voor de moederhond is het op deze manier ook vertrouwd.

In het nest beginnen wij al met het socialiseren van de puppen, door ze al vroeg te laten wennen aan diverse geluiden, mensen, zowel volwassenen als kinderen. De puppen gaan mee naar buiten en raken zo gewend aan andere geluiden, geuren, planten e.d.. De pup krijgt zo de gelegenheid om zelfstandig of samen met zijn nestgenootjes nieuwe dingen te ontdekken.

Vanzelfsprekend vinden wij ook de nazorg van de  puppen.  We zullen de nieuwe eigenaren ten allen tijde met raad bijstaan.

Als het niet goed gaat, dan kan men altijd een beroep op ons doen. Maar ook als het goed gaat dan horen wij dat graag.

Contact: Monique en Leo van Dijken 
              Julianalaan 3 
              4941 JA Raamsdonksveer
Tel:        0162-519623
e-mail:   leovandijken@ziggo.nl


copyright  "uijt de Praktijck"  2013